Wednesday, February 8, 2012

Metaforer om livet.

Livet er en togrejse, og det gælder om at finde sin destination. Nogle vælger den sikre vej og køber pladsbillet, andre tager bare det første og bedste tog. Der er dem, der har en klar idé om, hvor de vil rejse hen, dem, der kan køre med lyntog fra start til slut, og dem, der må skifte tog rigtig mange gange før de når hjem. Og nogle gange kører det hele bare af sporet.

Livet er som et fnug i din hånd, det er skrøbeligt og let at knække med blot et enkelt ord. Det er stærkt, når andres fnug er svage, men med et ord kan det vendes igen. Livet er viljen til at leve. Livet er viljen til at være til. Død er mangel på viljen og væren. Død er hvad der følger, når livet har for meget at se til, og forstanden eller hjertet ikke længere kan følge med.

Livet er forår, sommer, efterår og vinter. Vi fødes i foråres jord og vokser os store til sommerens leg og latter. Vi ældes som dagene bliver kortere, håret mister sin glans og falder som bladene til jorden. Vi syner ind i vinterens kulde, og varmen forlader os og vi vender tilbage til jorden igen. Af jord er du kommer, til jord vil du blive.

No comments:

Post a Comment